Tuliskan karangan tentang wabah virus corona minimal empat paragraf (bahasa sunda) Tolong dibantu ya…

Diposting pada

Pertanyaan

Tuliskan karangan tentang wabah virus corona minimal empat paragraf (bahasa sunda)

Tolong dibantu ya kak​

Jawaban #1 untuk Pertanyaan: Tuliskan karangan tentang wabah virus corona minimal empat paragraf (bahasa sunda)

Tolong dibantu ya kak​

virus korona nyaeta kaluarga virus nu nyebabkeun panyakit,diantarana nyaeta flu biasa pikeun panyakit lewih parah siga (MERS-CoV),(SARS-CoV)dugi ka anu pang anyarna COVID-19.

mecenghulna nurutan pengembangan anu gancang pisan parantos damel 132 nyawa leungitueun kahirupan.

infeksi covid-19 tiasa nyababkeun pandarita ngalaman gejala flu,sapertos muriang,pilek,batuk,nyeri tikoro jeung nyeri hulu atawa gejala panyakit infeksi ngarenghap beurat,sapertos muriang luhur,batuk sareng kahak komo getihan,sesak napas jeung nyeri dada.

ku kituna urang nyingkahan covid-19 nyaeta

1.nyingkahan kontak fisik

2.henteu nahan hirung,panon,jeung sungut

3.ngumbah leungun sacara teratur

4.ngajaga kekebalan awak

4 paragraf kan?